Hulp voor je kind

 

Voel je dat je kind een derde persoon nodig heeft tegen wie het alles kan zeggen?
Wil je aan je kind een zekere vorm van coaching meegeven op zijn of haar maat?
Wil je het basisvertrouwen van je kind verhogen?
Wil je tools meegeven om met emoties, hoogsensitiviteit om te gaan?
Vraagt een veranderende situatie om extra hulp?
Heeft jouw kind levensvragen waar jijzelf geen antwoord op weet?

Oplossingsgericht aan het werk

Jouw kind is een groot potentieel. De kern van jouw kind is heel mooi.

Het kan wel gedrag stellen dat moeilijk is, niet goed te keuren is of de rust in het gezin grondig kan verstoren. Aan de hand van oplossingsgerichte therapie kan dit gedrag bijgesteld worden. Want jouw kind is niet dit gedrag!

Als therapeut is het hier belangrijk je in de schoenen van het kind te verplaatsen. Wat voor jou als volwassene een oplossing kan zijn, is dit daarom niet voor je kind.

Aan de hand van spel probeer ik de oorsprong van het probleem helder te krijgen. Via duplo’s en playmobilpopjes komt naar boven waar het schoentje wringt.

Therapie voor het kind
Spelend kind

Systemisch opstellingswerk met en voor kinderen

De opleiding bij Ingrid Dijkstra tot systemisch kindercoach is de basis waaruit ik vertrek om met kinderen opstellingen te doen.

Door één-op-één-opstellingen met matjes, die ze zelf mogen leggen, krijgen kinderen de kans om sommige situaties helder te zien. Ze bezitten zelf nog niet het vermogen om situaties te overzien. Hun brein is hiervoor nog in volle ontwikkeling. Ik zie het als een bijzonder waardevolle tool dat kan ingezet worden in therapie.

De energie die het nodig heeft om moeilijke situaties af te tasten, komt vrij en kan nu gebruikt worden voor eigen ontplooiing. Door het uitspreken van woorden, door beweging, via spel wordt in de opstelling het verhaal van het kind herkaderd. Er komt rust.

Bij Caroline moet ik geen masker opzetten.
Ze voelt me goed aan en luistert echt naar mij.
Ze geeft me zeker niet altijd gelijk, maar ik mag gewoon zijn wie ik ben.
Ik krijg tips die me heel hard helpen.

C.C. 13j

De Helende reis voor kinderen

De ‘helende reis‘ van Brandon Bays kent een aangepaste versie voor kinderen. Het is een meditatie-en visualisatie-oefening, een reis in het onbewuste van het kind. Verstopte emoties, verstarde gedachten, oude overtuigingen laten zich eerst zien om nadien getransformeerd te worden.

Kindertalentenfluisteraar

Eén van de diploma’s waar ik echt fier op ben, is wel dat van ‘kindertalentenfluisteraar’. Luk Dewulf en Els Pronk geven de opleiding dan ook op een sublieme manier.

Telkens ik speur naar talenten word ik zelf blij. Elk kind heeft zoveel talenten, zo’n potentieel. Het enige probleem van talenten is dat je het niet ziet bij jezelf en dat het door iemand anders dient opgemerkt te worden.

Door de talenten van het kind te benoemen, bouw je aan zijn stevigheid en  geef je het veerkracht.

Caroline Dellaert
De Juf van Einstein Beeld

Online-educatie:
De Juf van Einstein dé natuurwettenchallenge

Ik hou ervan kinderen in hun kracht te brengen en dicht bij hun eigen natuur. Dit programma leert aan kinderen de natuurwetten op een speelse manier.

Deze natuurwetten bieden een zekere orde in de natuur. Aangezien je zelf een stukje natuur bent, werken deze wetten ook voor jou en dit gans je leven lang.

Het zijn de regels van het spel van een natuurlijk leven. Als je die regels kent, kan je ze voor jou laten werken. Zo krijg je voorsprong bij alles wat je doet.

In dit online emailprogramma is het wel de bedoeling dat een ouder of andere zorgfiguur het kind begeleidt. Het kind heeft jouw hulp nodig om de natuurwetten ten volle te begrijpen en te integreren in het dagelijks leven.

Ook voor jou als ouder en volwassene zijn deze natuurwetten van grote waarde.

 

e-boek - Wat zit er achter het gedrag van mijn kind

Gratis e-boek:
Wat zit er achter het gedrag van mijn kind?

Dit e-boek geeft je inzicht in het waarom van het gedrag van je kind. Om jouw kind nog beter te kunnen helpen.

Bedankt! U krijgt zo dadelijk. deze gids in je mailbox.