Caroline, de vrouw achter The Tree to Be

 

Ik ben een vrouw van zesenvijftig, echtgenote van Filip,
fiere moeder van Klaas, Liesbet, Heleen en Lucas en superfiere oma van Cas.

Ik hou van wandelen, al dan niet met de hond, in de tuin werken, samen tafelen met het gezin, tijd delen met vrienden en vriendinnen, creatief bezig zijn, reizen.  Ik beoefen Tog Chod. Ik schrijf en lees veel. Ik hou van cultuur en van natuur, die voeden me.

Caroline Dellaert
‘Anderen helpen helen ’
is het fundament waarop ik mijn loopbaan heb gebouwd.

Heling en zorg

 

 

Voor ik in 2012 mijn praktijk opstartte als coach en therapeut, leidde ik samen met mijn man meer dan 20 jaren een eigen apotheek. Vanuit mijn fascinatie voor gezondheidszorg, koos ik als studente voor het pad van de exacte wetenschappen en de klassieke farmacie. Het doorgeven van juiste informatie, het vertalen van moeilijke bijsluiters in eenvoudige taal die mensen bereikt, het luisteren naar wat mensen bezighoudt en beweegt, waren hier mijn drijfveren.

Als apotheker ontdekte ik dat naast de geneesmiddelen er ook veel aanvullende methoden bestaan die, elk op hun eigen manier, kunnen bijdragen tot herstel en groei. Mijn interesse voor de natuurlijke geneeswijzen groeide: bachbloesems, spagyrieken, boomoliën en phytotherapie. In de apotheek kreeg ik de mogelijkheden om me hierin te verdiepen. Maar mijn grootste motivatie voor dit werk was ‘mijn liefde voor de mensen’.

Emotie en energie

 

Een opleiding kinesiologie in 2005 verruimde mijn visie naar ‘heling’ toe. Naast de fysieke en de biochemische kennis opende zich de wereld van emoties en energie. Mijn zoektocht ging verder.

Diverse opleidingen hebben me nu gebracht tot een leidinggevende plaats in systemisch en energetisch werk.
Aan het Korzybski-instituut volgde ik een vierjarige opleiding tot oplossingsgericht psychotherapeut, met specialisatie ouder-kind.
Tegelijkertijd verdiepte ik me in kinderpsychologie en behaalde mijn certificaat als kindertolk bij Janita Venema.

Els Timmerman en Mimi Van Milleghem wijdden me in de kennis van de ‘Inner Diamond Meditations, Essentials, Advanced’ en de begeleiding van transformaties.

De drie Reiki-inwijdingen ondersteunden mijn persoonlijke evolutie en versterkten mijn energetisch werk.

In de leergang ‘Systemisch & Energetisch Werk’ van Ria Verlinden ontdekte ik de helende kracht van opstellingen. Hieruit volgden nog verdere verdiepingen in ‘reconstructief opstellingswerk’ bij Bart Deconinck en ‘opstellingswerk met gezinnen en kinderen’ bij Ingrid Dijkstra.

De meeste opleidingen die ik volgde voor volwassenen, zoals ‘de Helende reis’ volgde ik ook voor kinderen. Als ik iets met een kind kan, lukt het met iedereen.

En misschien stel je de vraag waar ik dan het verschil in maak?

 

Er zijn een aantal waarden die ik in mijn werk uitdraag.

De eerste waarde is verbinding. Voor mij is dit de basis van alles. In verbinding komen met jezelf, met wie je écht bent, met jouw natuur. Van hieruit in verbinding gaan met de mensen rondom jou. Van hieruit naar een situatie toestappen.

De tweede waarde is helderheid. Ik maak jou helder op welk vlak er voor jou een uitdaging en ook groei zit.
Enerzijds maak ik helder wat jouw kind je persoonlijk wil zeggen met gedrag en houding. Anderzijds toon ik jou -via opstellingswerk en vrouwelijke intuïtie-  de volgende stap op je weg naar je volle potentieel. Deze ligt meestal buiten je comfortzone. Het is het proces van bewustwording initiëren en verder begeleiden.
Ik kijk samen met jou naar de valkuilen, hindernissen, ontkenningen, overtuigingen die er nog kunnen zijn en die je verder kan tegenkomen. Is er een kindstuk dat nog meespeelt? Is er iets dat je nog meedraagt uit je gezin van herkomst of je familiesysteem? Het is goed de oorsprong helder te maken en aan te raken.

Eens deze gekend is kan ware transformatie beginnen. Hogere energie via woord, fysieke beweging, spel, wordt toegevoegd waardoor lagere trillingen worden omgezet en oplossen.

 

Waar ik echt blij van word?

 

Vrouwen en mannen tot hun authentieke kracht brengen en hun volle eigen verantwoordelijkheid zien dragen.

Mensen naar hun midden brengen, een punt waar men snel het evenwicht terugvindt.

Mensen inzicht geven in situaties die zich blijven herhalen, in relaties waarin ze blijven vastzitten.

Ik zie niets liever dan de ogen van ouders zien stralen, en tegelijk ook die van kinderen, die op weg gezet zijn en gedragen verder kunnen.

Ik hou er van het beste in kinderen naar boven te halen en hen samen met hun ouders te zien groeien en bloeien.