Deze website maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.
 
" Hoor hoe je innerlijk kind je toefluistert :
Ik heb je lief
Zie me , leef me , verwonder me

Caroline Dellaert, therapeute

Heling en zorg

Mijn naam is Caroline Dellaert. Anderen helpen helen is het fundament waarop ik mijn loopbaan heb gebouwd. Voor ik 2012 mijn praktijk opstartte als therapeute, leidde ik samen met mijn man al 20 jaren een eigen apotheek .Vanuit mijn fascinatie voor gezondheidszorg , om anderen bij hun herstel te ondersteunen, mensen in hun pijn en ongemak te verlichten, om anderen raadgevingen mee te geven voor een gezonde levenswijze , koos ik als studente voor het pad van de exacte wetenschappen en de klassieke farmacie. Al snel kwam ik erachter dat er nog veel aanvullende methoden bestaan die, elk op hun eigen manier, kunnen bijdragen tot herstel en groei. Een mens valt nu eenmaal niet samen met zijn fysieke of biochemische component. Vanuit dat inzicht verruimde ik stilaan mijn werkdomein naar Bachbloesems, Spagyrieken, boomoliën en phytotherapie. De kracht van de natuur valt niet te onderschatten. Sterker nog, wij zijn een onderdeel van dat geheel, tot in onze kleinste cel.

Energie en emotie

Het integreren van de energetische en emotionele dimensie in een opleiding kinesiologie, opende een hele nieuwe wereld voor mezelf en verdiepte de therapeutische oplossingen die ik mijn klanten bieden kon. Ik volgde een opleiding tot psychotherapeute, verdiepte me in kinderpsychologie en behaalde mijn certificaat als kindertolk bij Janita Venema. Ik volgde Reiki-cursussen, volgde workshops als 'Helende Reis' voor volwassenen en ook kinderen, 'Inner Diamond Meditations, Essentials, Advanced' en de leergang Systemisch & Energetisch Werk. Met een brede waaier aan technieken reik ik je tal van alternatieven aan die je helpen om op een andere manier naar jezelf en de wereld te leren kijken. Zo bied ik je de keuze om oude problemen op andere manieren aan te pakken.

Therapie vanuit volwassenheid

In tegenstelling tot therapieën waarbij het probleem aan de basis ligt van het traject, staat in mijn aanpak de oplossing centraal. Ik spreek je aan in je volwassen potentieel. Met je verlangen naar heling als motor voor je eigen groei en je hart als kompas. De drie basiscomponenten voor heling zijn : tijd, ruimte en warmte . Het inzicht dat je ontvangt , het bewustzijn van je keuzemogelijkheden geeft ruimte en lucht op. Het gevoel gedragen te worden, geeft je warmte. En dit alles op jouw tijd. Het toont je het pad van authentiek leven , met eigen verantwoordelijkheid. Dat stemt tot dankbaarheid en maakt mensen vrij.

De onbevangenheid van het kind

En toch speelt ook het kind een centrale rol in mijn methode. Op een speelse, creatieve manier laat ik je (weer) voeling krijgen met je kinderlijke naïviteit, je oervreugde, je inherente nieuwsgierigheid en enthousiasme. Vanuit die verbinding breng ik je dichter bij je ware ik, bij wie je werkelijk bent. Ook die reis zorgt voor heling en verjongende energie.

Op zoek naar zingeving en spiritualiteit

Evenwichtige mensen staan als volwassenen in het leven en dragen zorg voor het kind dat in ze leeft. Vanuit die balans sta je open voor de wereld om je heen, de waarden en de liefde die ons mensen mooi en heilig maakt. Wie de moed vindt om zich over te geven aan het universum, ervaart in ruil een diep vertrouwen en een innige verbondenheid met het leven. Dan gaat je boom ook vruchten dragen. In de vorm van het engagement dat je opneemt voor jezelf en anderen, de keuzes die je maakt, de daden die je stelt, en de spirituele rijkdom die zin geeft aan je “zijn”. En dat is uiteindelijk waar het bij The Tree to Be allemaal om draait.

Meer weten over de filosofie achter The Tree to Be?