Deze website maakt gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren.

Dit e-boek geeft je inzicht in het waarom van het gedrag van je kind


Hulp voor je kind

Vertoont je kind probleemgedrag of ligt het met zichzelf wat in de knoop?
Krijg je geen hoogte van het verdriet, de leefwereld of de malaise van je zoon of dochter?
Hoe ga je om met de hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid van je kind?
Op welke manier kan je je zoon of dochter op zijn eigen groeipad ondersteunen?
Hoe help je je kind om met onopgeloste levensvragen te leren omgaan?

Als ouder zijn dat vragen die aan je kunnen blijven knagen.
 • Je hebt het gevoel dat je je eigen kind niet begrijpt of jullie niet met elkaar kunnen communiceren.
 • Je bent bang dat je verkeerd reageert en de zaken verder op de spits zal drijven.
 • Je vreest dat het gedrag van je zoon of dochter verder zal escaleren zodat de situatie kan ontsporen.
 • Het voelt alsof je je kind enkel afremt, alsof je het goede en de verborgen kansen steeds weer over het hoofd ziet.
 • Je beseft dat je je eigen problemen en die uit je verleden op je kinderen overdraagt.

Kansen op verbinding

Maar er is goed nieuws. Het bewustzijn dat er wat scheelt is de eerste stap naar herstel. Om het welzijn van je kind en jullie onderlinge relatie te verbeteren, nodig ik jullie uit op een reis die je leven zal veranderen. Want in elk probleem schuilt een wonderlijke kern: de kans om te groeien, en vanuit een diepe verbinding de onvermoede schoonheid te ontdekken in de ander en jezelf.

Het kind als spiegel

Je zoon of dochter zet jou een spiegel voor waarin je als ouder je innerlijke kind herkent. Onze kinderen vertellen ons iets door hun gedrag. Gedragingen worden immers gecreëerd door overtuigingen. The Tree to Be helpt je die boodschappen beter te begrijpen.
 • Via woord en beeld vertalen, verhelderen en herkaderen we het verhaal dat je (innerlijk) kind jou duidelijk wil maken.
 • Je leert met mildheid kijken naar je eigen kwetsuren en die van je gezin
 • Je maakt contact met jezelf, je (innerlijke) kind, je ouders en voorouders. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel en ontdek je alternatieve oplossingen om de knopen te ontwarren.

Van kind naar wereld

Via The Tree to Be herstel ik de communicatie met je (innerlijke) kind.
 • Als kindertolk, therapeute en moeder van vier fantastische kinderen, heb ik fijne voelsprieten ontwikkeld die me helpen om de communicatie tussen jou en je (innerlijk) kind te verbeteren.
 • Dankzij mijn oplossingsgerichte achtergrond en opleidingen in Systemisch & Energetisch werk en tot systemisch kindercoach, zie ik het kind in een grotere context of geheel.
 • Door de opleiding in praktische psychologie voor kinderen, 'Helende reis' en mijn ervaring op vlak van meditatietechnieken beschik ik over een breed arsenaal aan denkkaders en methoden.
 • Als apothekeres ben ik zowel vertrouwd met traditionele als alternatieve geneeswijzen. Wanneer ondersteuning met natuurlijke therapieën zoals phytotherapie, Bachbloesems, spagyrieken of boomoliën zinvol kan zijn, verleen ik je op dit domein desgewenst graag advies.

Je krachten terugvinden, samen met je kind

Samen met je innerlijk kind vind jij je eigen kracht weer terug. Dat is een essentieel proces in elk mensenleven, waaraan veel te weinig aandacht wordt geschonken. Door zelf ouder te worden van je innerlijke kind, kan je jouw kwetsuren helen. Terzelfdertijd ondersteun je ook je eigen zoon of dochter. Jou helpen om die verbinding te herstellen, vanuit een diep weten dat iedereen de keuze én de kans heeft om zijn moeilijkheden en beperkingen te overstijgen . Gedreven door een grenzeloos geloof in het persoonlijke groeipotentieel dat inherent in elk van ons aanwezig is, dat geeft mij als therapeute de grootst denkbare voldoening.